Ellens första besök hos tandläkaren

Förra veckan var Ellen hos tandläkaren för första gången. Hon hade då bara fått en framtand (nu har även den andra tittat fram). Tandsköterskan sa att det bara är 2% av alla barn som får sina första tänder i överkäken. Det vanligaste är att man får tänder i underkäken först.

”Men det gör inget! Det betyder bara att Ellen är…att Ellen är…annorlunda.”, sa tandsköterskan med snälla ögon.

Som om jag skulle bryta ihop där och då och skrika ”WHY!!??”. Nej, det gör verkligen ingenting att karamellen fått sina första tänder uppe istället för nere, såklart är hon unik 🙂

Efteråt skulle vi vänta in Andreas och hade därför 45 minuter att fördriva nere på byn. Så trots att jag precis fått massa förmaningar om att socker är det absolut mest farliga för barnens tänder så styrde jag våra steg mot det nyöppnade konditoriet. Sam fick en festis (motsvarar 7 sockerbitar) och en chokladboll (ca 5 sockerbitar). Ellen däremot fick dela en fralla med mig. Lite ordning får det ändå vara 🙂

En reaktion på ”Ellens första besök hos tandläkaren

Lämna ett svar