Besök från barnens farmor och farfar

Förra helgen firade vi Andreas som fyllde år och barnens farmor och farfar var nere och hälsade på. Vi hade ganska så kallt väder så vi hängde mest inomhus och lekte med lego, lera och allt annat mellan golv och tak. Man märker både på Ellen, men framförallt Sam, att de tycker det är roligt att det är folk i huset som ”har tid” med dem. Och det är jätteskönt att någon kan vara med barnen medan man själv ska fixa i köket eller greja med något annat.

Vad lyxigt det hade varit att ha det så varje dag! Och det var väl mer så förr? Jag tänker på att det var mer vanligt med generationsboenden och därmed mycket mer avlastning för föräldrarna. Man kunde ju hjälpas åt på ett helt annat sätt då. Numera är det lätt att ta till de tekniska hjälpmedel som finns (ipads, tv och dator) för att man själv ska få en lugn stund att exempelvis laga mat. Och det är helt OK i min värld, samtidigt som jag inte vill att Sam ska fastna där hela dagen. Men även om Sam gillar YouTube så tycker han (än så länge) det är än mer roligt att hitta på något och det är väldigt roligt att han känner så. Sam är alltid positiv till att gå ut och leka eller egentligen göra vad som helst om bara jag eller Andreas är med. Vi får njuta så länge det varar 🙂

Lämna ett svar