Storebrodern

Sam har mer och mer börjat axla sin roll som storebror. Han säger till Ellen när hon gör något som hon inte får göra och ibland hör jag honom sänka rösten och försöker förklara för henne varför hon inte får göra vissa saker. Så himla gulligt!

Han är också snabb att säga till mig om det är något med Ellen, som att hon är snuvig eller luktar misstänkt från blöjan. Då kommer han ibland springande ”MAMMA! Ellen är snuvig, du måste snyta henne. Du MÅSTE det!”. Jag tror att detta till viss del beror på att han tycker det ser äckligt ut och kanske inte alltid för att hon inte ska lida 🙂

Men han har också börjat bli irriterad på henne ibland. Han har en hatkärlek till att hon drar honom i håret och han gillar INTE när hon försöker ta det som han håller på att leker med. ”Ellen, SLUTA, sluta ELLEN!”. Ellen ser som vanligt nollställd ut och förstår inte vad han håller på och gastar om.

Och sen är det stunder då hans kärlek för hans lillasyster fullkomligt ramlar över honom och han bara MÅSTE pussa eller krama henne. Som häromdagen när vi hade hämtat honom på förskolan och Ellen sitter i vagnen och han står på ståbrädan, och han efter en bit plötsligt skriker till mig ”STANNA mamma! Jag måste pussa Ellen!”. Så hoppade han av brädan och sprang fram och hängde sig in i vagnen och gav Ellen en puss på kinden innan vi kunde fortsätta hemåt.

Lämna ett svar