Snart åker granen ut – olivträd istället?

Nu har julen passerat, det är den 28 december och jag känner mig färdig med julen. Färdig med jultomtar och julmat, men inte med adventsljusstakar och ljusslingor, så de får leva kvar in i nästa år. Granen däremot barrar som aldrig förr och vi har börjat planera för dens sista timmar ”i livet”. Tydligen klassas det som nedskräpning att kasta den i skogen så vi får försöka klippa av kvistarna och lägga dem tillsammans med stammen i en sopsäck och köra till återvinningscentralen. Det är ingen tråkig utflykt i sig eftersom jag gillar att slänga saker. Ett intresse ärvt från mamma som jag och min syster också har tagit efter. Vem behöver en hobby när man kan rensa och slänga saker? En mycket tillfredsställande sysselsättning faktiskt 🙂

Ellen dånar in i granen med sin gåstol ett par gånger om dagen och gråter när hon får granbarr under de små fötterna. Sam är och pillar på foliepappret på chokladkottarna som hänger i granen och vill liksom argumentera för att det är lika bra att äta upp dem när omslaget ändå är borta. Annars tycker jag om idén med ett träd inomhus och jag funderar på om vi inte skulle ta och ta in ett annat träd in i vardagsrummet istället. Kanske skulle vi alltid ha ett ”säsongens träd” hemma? En liten björk, en liten tall, kanske en bok eller en pil? Kanske skulle det vara lite konstigt, men ett olivträd hade absolut varit genomförbart och det har jag sett många fina inspirationsbilder på nätet med. Det får bli en tur till Rångedala plantskola i början på nästa år helt enkelt!

 

 

Kommentera