Jul jul jul

I år firade vi jul i dagarna tre. Dagen innan julafton åkte vi hem till mina föräldrar och installerade oss inför årets julfirande. Hela familjen anslöt på julafton och med var också min faster och min farmor. Maten var som vanligt jättegod och speciellt hungrig behöver man aldrig vara på julafton för det går i ett, men det är ju också något som hör julen till.

Efter Kalle kom tomten gåendes från grannen med en lykta i handen. Sam var med och öppnade dörren och sa ”Hej Tomten, välkommen in!”. När Sam fått sin första julklapp som var lego från hans farmor och farfar så studsade han av lycka. Efter det var han nöjd. När Marcus försökte dela ut resterande julklappar till honom var det med ett visst motstånd. Han ville inte gärna släppa legot och det var ju svårt att ta emot andra julklappar när händerna var fulla 🙂

Både Sam och Ellen fick många fina julklappar och Sam leker lika mycket med sin egna som med Ellen bebisleksaker. En plocklåda och bollar som man kan skjuta iväg med hjälp av en bläckfisk är alltså inget som en 3åring tackar nej till (i alla fall inte våran).

På juldagen for vi hemåt, men redan på annandagen var det dags igen för julkalas, denna gång hemma hos Marcus och Charlotte tillsammans med Charlottes familj. Vi åt mat i en av stugorna och sedan drack vi kaffe inne i huset. En mysig kväll och känns lyxigt att kunna ”byta lokal” mitt i kalset!

Jag tog inte så många bilder märkte jag såhär i efterhand så det får duga med dessa två.

Kommentera