Årets julkort

Sam har varit hemma från förskolan hela veckan pga av att det går magsjuka på hans avdelning så vi tar det säkra före det osäkra och låter honom vara hemma hos mig och Ellen.

I tisdags var min kompis Catta och hälsade på med sin lilla Olle som är 2 månader. Mysigt att träffa dom och jag hann att hålla Olle en liten stund när han vaknat, så liten och go! Ellen känns så stor i förhållande och hon har egentligen aldrig gillat att man hållit henne när hon måste ligga ner, hon har typ alltid försökt att sätta sig upp. Stackaren, 7 månader senare har hon fortfarande inte lärt sig, måste vara frustrerande 🙂

Med Sam hemma (och även Aston som vi är hundvakt till) så har det varit en lite mer livad vecka än vanligt. Det måste ju HÄNDA något lite hela tiden annars byggs det upp någon typ av frustration hos Sam, som smittar av sig på Ellen, som gör Aston orolig, och som slutligen når mig som exploderar. Typ som en vulkan kan man säga att vi har här hemma som jag försöker hålla på en glödande och inte en explosiv nivå 🙂

Igår gav jag mig på projektet Årets julkort! Jag tog fram julgransbelysningen och la ut på sängen. Klädde ungarna i vitt. Satte på Sam en tomteluva och Ellen fick glitter i håret. Det KUNDE bli så bra men såklart visste jag att jag skulle ha riktigt tur om jag fick till DEN DÄR perfekta lyckliga idylliska bilden. Jag hade inte tur.

Sam bestämde sig för att han minsann INTE skulle ha sin tomteluva utan han skulle ha Ellens glitter i sitt hår. Han gav sig på att försöka göra detta skifte själv vilket Ellen inte var så road av.

fullsizeoutput_7a6

Någonstans där började Ellen fundera på om hon ens ville vara med på årets julkort. Hon började gny lite och då överkompenserade både jag och Sam för att hon skulle bli på bra humör, vilket såklart bara gjorde henne mer irriterad. Vi testade lite olika positioner och hon fick ha nappen däremellan men tillslut sa hon ifrån och då var det ingen idé att fortsätta.

fullsizeoutput_7ac fullsizeoutput_79d

Jag tog kanske 50 bilder på dessa 3 minuter som det hela utspelade sig på och av de 50 bilderna blev en halvbra, och det får man ju ändå vara nöjd med 🙂

En reaktion på ”Årets julkort

  1. Röd luva med tofs på, röd luva med tofs på, denna visa var inte lång så därför tar vi den än en gång, Röd luva med…
    Den skulle ni ha sjungit, då hade det nog gått bättre :o)
    Annars tycker jag bilden då Ellen försöker ta av sig luvan är rätt bra!

Kommentera