Sams snuttefilt och besök hos tandläkaren

På förmiddagen var det dags för ett tandläkarbesök för Sam. För första gången i sitt liv öppnade han munnen för tandläkaren vilket de brukar tycka är en förutsättning. Tandsköterskan räknade Sam tänder och berömde honom för att inte ha några hål. ”Tack får jag leksak nu?”, var Sams svar. Och det fick han. Han valde ett klistermärke som han satte på handen. En annan höjdpunkt för Sam under det besöket var att få ha blåa skoskydd på sig. Jag brukar ha det när jag går in på hans förskola och nu äntligen fick han ett par egna. Lycka!

Sam har ju slutat med napp men hans snuttefilt lever kvar. Han har haft sin snuttefilt dagligen sen han föddes, vilket betyder att den har kramats, bitits på, pussats, gosats, slängts på golvet, tappats på marken, glömts, dragits och kastats runt i 1158 dagar. Nu börjar snuttefilten bli lite trött. Den är glad, men den är trött.

Kommentera