Studiedag

I torsdags var det studiedag på Sams förskola och jag tog med mig barnen ner på byn för lite ärenden. När vi var klara var kl halv tolv och jag och Sam var hungriga så vi bestämde oss för att äta innan vi gick hem. Vi gick in på sushistället och där var det ganska mycket folk så jag var på väg att vända i dörren när en av de som jobbade där sa att det fanns bord längst in.

Vi trängde oss förbi med vagn och allt och efter att några moppekillar flyttat på sina jackor och hjälmar fick vi plats vid ett bord. Samtidigt så vällde det in folk som skulle äta lunch och dessutom en hel del av de lärare som hade studiedag så det kändes mest varmt och stressigt att rodda med båda barnen, barnstol, barnvagn och buffé. Dessutom så var restaurangen inte beredd på anstormningen så buffén var i princip tom och så fort de kom och fyllde på så tog det slut.

När jag efter mycket om och med kom ut med båda barnen från vårt bord och skulle betala så frågade tjejen i kassan om Sam också hade ätit, och det hade han ju. Han åt fyra räkchips och lite ris. Och jag själv hade bara lyckats ta åt mig lite kycklinggryta och ris för sen hade jag ingen ro att ställa mig i den långa buffékön när jag var själv med barnen och dessutom tog ju maten slut hela tiden innan alla hann fram. Hursomhelst fick jag betala 150 spänn för lunchen. Så himla ovärd och omysig lunch och 150 kr vi hade kunnat göra något mycket roligare för.

Men en grej hände på restaurangen som sedan dess har fått mig att le när jag tänker på det. Det var ju som sagt trångt och det fanns ingen plats att ställa vagnen vid vårt bord så jag frågade moppekillarna om jag kunde ställa den bakom deras stolar. Och det gick bra sa de. En av killarna stod vid buffén och när han skulle sätta sig så tittade han in i vagnen och såg att Ellen låg där så då sa han till sina kompisar att tänka på det;

”Öhh, hörrni, öhh, det ligger en bebis i vagnen bakom er så ni tänker på det. Så ni inte drar ut stolarna på henne”.

Jag tyckte det var så fint att en tonårskille överhuvudtaget tittar in i en vagn och sen att han tänker så långt att någon kanske råkar dra ut stol på vagnen så hon på nåt sätt skulle göra sig illa.

Kommentera