Midsommar i Strängnäs

Sedan jag och Andreas träffades har vi firat Midsommar varje år i Strängnäs (med undantag på ett år då jag var tvungen att jobba) och så även i år. Det var första gången som vi åkte långt i bilen med Ellen men det gick jättebra både upp och ner, hon sov mest hela vägen. Sam är lite mer van och klarar sig gott med att titta på tecknat. Eller nu var det lite sanning med modifikation. Sam ville inte titta så mycket på tecknat på vägen hem utan ville mest prata. Prata prata prata utan paus. Förstå inte ens när han passar på att andas ibland 🙂

Ellen var midsommarfin i klänning som hon bar för första gången. Lite opraktiskt med klänning, den knögglar sig och åker upp hela tiden. Mycket lättare med body men det är ju så gulligt med klänning ändå.

De senaste åren, allt eftersom alla barn tillkommit till midsommarfirandet, har vi dansat runt midsommarstången. Och därför gick vi längs grusvägen och plockade blommor att dekorera med. Vi hade inte toppenväder utan det duggade lite lätt just då så regnskyddet åkte på i förebyggande syfte. Sam tyckte det var besvärligt för då var det svårare att komma in och se Ellen när andan föll på.DSC_0673

Håkan hade införskaffat två elbilar vilket var en riktig hit hos barnen. Kanske var Sam mest fascinerad. Han slängde i sig maten för han ville ut och köra igen.DSC_0676Men en snapsvisa hann han med i alla fall 🙂DSC_0686 Ellen hade en kompis till bordet – Maja 4 månader och tillika hennes tremänning (här på bild i form av en hand och alltså inte den skäggiga mannen som håller henne vilket ju är hennes fina pappa) 🙂andreas_ellen_midsommar

På midsommardagen var det toppenväder och väldigt varmt. Vi hängde lite på Inga-Lena och Åkes altan i skuggan, fikade hos Peder och Karin och grillade på kvällen. Och sen efter en kort visit av Andreas mormor och morfar åkte vi hem på söndagsförmiddagen. Och så var den midsommarhelgen över.

DSC_0700

ingalena_ellen

Kommentera