Kameliaschersmin

Flytten närmar sig för varje dag och efter lite övertalning av Andreas har jag nu äntligen packat första flyttkartongen 🙂 Och märker redan nu att det kommer att gå åt en hel del kartonger…

Vi kommer att få en uteplats och jag funderar på växter därute. En villa i kvarteret som vi bor i nu har en buske som luktar fantastiskt gott såhär års. Min kompis Ann-Sofie hjälpte mig klura ut att det är en kameliaschersmin, så nu är jag väldigt sugen på att plantera en sån. Vet dock inte om det kommer fungera at ha en sån, tydligen växer den ”brett och yvigt”.

DSC_0578

Annars får vi plantera något annat i stora krukor och ha på altanen eller också planterar vi en klängväxt som vi kan ha på den sidan av altanen som vi inte har en granne på. Men vad skulle det kunna vara? Kanske en kaprifol?

kaprifol_2

eller humle kanske?

skanetradgard_3

Eller kanske en murgröna?

Vaxtskarm_Stenberg_Molle_1

Jag tror att jag ska ta med mig Ellen ut nu på en promenad i det fina vädret och gå och spana in lite i folks trädgårdar 🙂

Det gick förresten bra på BVC igår. Nu är hon 60 cm lång och väger 5790. Hon har alltså växt 8 cm och gått upp 2 kg sedan hon föddes för 2 månader sedan. Sam var precis lika lång och vägde i princip samma när han också var 2 månader. Det är härligt att se att hon växer och går upp i vikt som hon ska. Att hon mår bra helt enkelt. 🙂

Kommentera