Julklapp till Sam

Vi funderar på vad vi ska köpa i julklapp till Sam. Han har ju redan allt och lite till vad en liten människa på 14 månader kan behöva. Samtidigt vill vi ju såklart ge honom julklappar.

Jag tycker att det är lite läskigt med allt plast som vi har hemma. Jag är väl egentligen inte så insatt men det är väl mycket gifter i plasten som kan vara cancerframkallande och hormonstörande. Det är ju inte så att det inte finns alternativ idag. Det finns en uppsjö av kläder och leksaker som både är giftfria, ekologiska och tillverkade på ett rättvist och hållbart sätt. Och för min del så tror jag att jag kommer vilja köpa en sån leksak till Sam.

Jag hittade en webshop som heter rekolek.se där det finns hur mycket som helst för barn i alla åldrar. Och det är inte superdyrt vilket jag trodde att det automatiskt blev om man ville ha något med kvalitet. När jag surfar runt där och ser att det finns allt från nappar, nappflaskor, filtar, sängkläder, leksaker och handdukar som är ekologiska och giftfria får jag en ingivelse att jag bara vill ta fram en stor svart sopsäck och slänga allt av Sams saker som är i plast eller målade med färger med tungmetall i. Grejen är den att då skulle han nog bara ha sin Sophie-giraff kvar. Och så kan vi ju inte ha det. Lagom är bäst och genom att införa några nya giftfria saker så kanske andra automatiskt inte får plats längre 🙂

Och för att vara riktigt sådär reko och jämställd kanske det är en docka han ska få, och dessutom en docka med en annan hudfärg än vi. Eller så får han en blå bil bara 🙂

docka

Kommentera