Vaccination igen

I tisdags var det dags för ytterligare en vaccination för Sam. En spruta i vardera ben ges samtidigt av två BVC-sköterskor. Jag sitter med Sam i knät och håller i hans händer. Jag ser hur de sticker honom och väntar på den något fördröjda reaktionen hos Sam. Åh mitt lilla hjärta som får så ont! Det känns alltid som en liten evighet innan de är klara och har satt på ett plåster så jag kan vända honom mot mig och krama honom hårt. Denna gången blåste de såpbubblor efteråt för att distrahera och det funkade väldigt bra.

När vi var klara dröjde vi kvar i väntrummet en kvart bara för att säkerställa så att Sam inte fick någon allergisk reaktion. Men det var ingen fara med honom. Han tyckte det var kul att leka med nya leksaker och var inte noga med att gå hem. Jag trivs också bra på BVC. Det är en mysig och trygg stämning där så jag skulle lugnt kunna hänga i deras väntrum dagarna i ända 🙂

IMG_20140916_113902

Det finns en anslagstavla i väntrummet med en massa information om det ena och det andra samt förslag på aktiviteter som man kan göra med sina bebisar. Jag fastnade för ett anslag och får inte riktigt ihop hur det går till när man träffas för att lära ut teckenspråk till sina bebisar (!) samtidigt som det är helt OK att de sover…?

IMG_20140916_114510

Vi har inte gått någon kurs men Sam är ändå ganska bra på teckenspråk. Här säger han till exempel ”Va fa Napoli”.

IMG_0213

Foto från Stefan och Kristin.

Kommentera