Flyr värmen i biblioteket

Idag gjorde jag och Sam en utflykt till stadsbiblioteket igen. Det är så skönt med lokaler som har AC nu när det är runt 30 grader dygnet runt (känns det som).

På biblioteket har de en barn- och ungdomssektion där de har lagt världens mjukaste heltäckningsmatta och där man inte behöver vara rädd för att barnen stör den så annars tysta stämningen.

Från det att jag satte ner Sam på golvet så tror jag inte att han ägnade en sekund åt att titta var jag befann mig någonstans. Han kröp runt som en tok och lekte med det han fick fatt i och tittade nyfiket på de andra barnen som var där och läste böcker. En pojke (som också hette Sam) fick gömma sig bakom sin mamma eftersom Sam var för nyfiken på honom. En annan kille hade dragkamp med Sam om ett fiskespö. De satt och drog i varsin ände och såg lika förvånat på varandra som om de inte förstod varför den andra hade tagit hans leksak. Det är lite svårt då tycker jag att veta hur mycket man ska ingripa och hur mycket man ska låta barnen leka/pilla/dra på varandra. Jag försöker känna in vad de andra föräldrarna verkar tycka om saken och därefter flytta på Sam eller låta honom sitta kvar. 🙂

wpid-wp-1406578050449.jpeg wpid-wp-1406578105402.jpeg wpid-wp-1406578127934.jpeg wpid-wp-1406578151612.jpeg

Kommentera