Sam kryper!

IMG_2305

Sedan ungefär en vecka tillbaka har Sam börjat krypa ”på riktigt”. I början gick det ju bakåt, sen var det mest ”snurra sig fram”-stilen, sen stod han på alla fyra och gungade och därefter kröp han två knän innan han la sig ner på magen. Men nu går det undan! Det har på något sätt smugit sig på så jag kan inte direkt säga när det hände för första gången. Jag vet inte varför men det känns som att jag borde veta det. Men allting i Sams utveckling känns som det sker med två steg fram och ett bak, och sedan kan han det och då är det svårt att säga exakt tidpunkt när han lärde sig det på riktigt.

Blev lite rörigt resonemang kanske men jag kom att tänka på att han måste lärt sig krypa den senaste veckan eftersom jag tvättar på måndagar. Förra måndagen lämnade jag han som vanligt i vardagsrummet med sina leksaker medan jag gick ner i tvättstugan, men denna måndagen kunde jag inte det på grund av att han gärna kryper bort och biter i sladdarna vid TV:n. Så därför så! 🙂

IMG_2306

Igår reste han sig för första gången också. Jag satt på golvet med min mobiltelefon och den ville Sam också leka med så då höjde jag den så han inte skulle kunna nå, men då tog han spjärn mot mina axlar och ställde sig upp helt enkelt. När han kom på vad han hade gjort så satte han sig igen. Precis som om han tänkte ”Vad gjorde jag? Sådär kan väl inte jag göra?”.

IMG_2315

En reaktion på ”Sam kryper!

Kommentera