La cucharacha

Jag säger Hello, jag säger HEJ! Och vinkar när jag kör fram. Jag säger Bye bye, det betyder HEJDÅ. Nu vänder jag mig…. (och så sjunger de något jag inte hör). BYE BYE”.

IMG_1973

Sam har ärvt lite leksaker från sina kusiner Mio och Rasmus. Bland annat en ”bil” som pratar när man trycker på ratten och gasar när man drar i växelspaken. Han älskar den! Melodin är La cucharacha. Snacka om att få en sång på hjärnan!

Visste ni förresten att La cucharacha betyder kackerlacka på spanska och att låten handlar om att kackerlackan har tappat ett av sina sex ben så att den har svårt att gå. Men det finns flera olika versioner på texten, bland annat en som säger att kackerlackan inte kan gå för att han inte har någon marijuana kvar att röka (?). Ja som ni märker så läser jag en del på wikipedia när Sam sover…

En reaktion på ”La cucharacha

  1. haha den låten har jag hört x-antal gånger. Mamma har den hemma och båda barnbarnen älskar den. Även vi vuxna har fallit för den 🙂

Kommentera