Lördagen och tillbakablick Annecy

I lördags var jag och Sam hemma hos mamma och pappa. Frida var där också och Hampus och Elin. Pappa fixade i trädgården med sin grävmaskin, och Frida och mamma byggde en sandlåda som Frida ska ha i sin trädgård. Sam och Elin somnade i sina vagnar så jag och Hampus gick omkring och tittade lite.

Vi kollade på dammen, på grodynglen som fortfarande bara var ägg, på alla stenar som Hampus ville kasta i dammen men som han inte fick, på grannarnas hästar som inte ville komma och hälsa på oss hur mycket vi än smackade, och på alla vattenpölar som Hampus inte förstod hur jag kunde hoppa över när det var hundra gånger roligare att hoppa i dom. Sen tävlade vi tillbaka till dom andra. Och Hampus vann varenda gång. Även när jag hann fram först så sa han att han vann (måste vara nya regler nu förtiden som jag missat…). 🙂

Jag älskar att vara ute och tycker det är skönt att komma hem till mamma och pappa för där finns det alltid något att hitta på utomhus. Det blir inte samma sak i en lägenhet i stan. När jag pluggade i Annecy i Frankrike var vi ute nästan jämt. Jag lärde känna en tjej från Schweiz som hette Petra och var en riktig friluftsmänniska. Hon tog med oss på randonnés i bergen som omgav Annecy. Hon lärde mig att man alltid ska byta plats på kläderna man har på överkroppen när man kommit till toppen och vilar. På det viset blir man inte kall. Ett bra råd som jag fortfarande följer! När man vilar och njuter av utsikten ska man även avnjuta en bit ost (helst comté), choklad och massor av vatten. Belöning som smakar så mycket bättre på två tusen meters höjd 🙂

Annecy 2 057

DSCN0722DSCN0737DSC00505 DSCN0718 Annecy 2 060

 

Kommentera