Födelsedagsfirande och ny barnstol

I söndags var vi hemma hos mina föräldrar och firade mamma som fyllde år (igår). Hon bjöd på en jättegod köttgryta med alla tänkliga tillbehör som syltlök, gele, ångkokta grönsaker, saltgurka etc. Så gott! Till efterrätt blev det mammas favorittårta – prinsesstårta. Vi gav henne en muffin maker i present och lite andra bakredskap, bland annat en kavel i marmor som ska underlätta utkavlingen genom att degen inte fastnar lika lätt på den kalla ytan.

Sam är ju så stor nu att han kan sitta med i en barnstol bredvid bordet. Han gillar att ha den lilla plastbrickan framför sig så han kan banka på den med sina knubbiga små händer.

Jag var på Ikea i lördags och köpte en egen stol till honom. Vi hade tänkt att köpa samma stol fast i rött men på nätet så såg det ut som att det var en mörkröd färg och i verkligheten var den klarröd så vi valde den svarta istället. Han gillar i alla fall att sitta i den och det är ju det viktiga.

IMG_1790

Vi har ju börjat att ge Sam lite gröt och smörgåsrån för att han ska vänja sig vid gluten. Enligt BVC ökar risken för glutenintolerans om barn börjar äta för mycket gluten på en och samma gång så därför ska man börja med små portioner några gånger i veckan för att sakta öka på mängden och tillfällena. Att ge Sam små mängder är inga problem eftersom han tycker det är jätteläskigt att få något med konsistens i munnen. Jag mosade en liten bit banan häromdagen och gav honom, då kräktes han. Jag har även provat med mosad potatis men fått samma resultat. Men igår fick han sitta i sin nya stol och få lite gröt som jag spätt ut med extra mycket vatten så att den nästan var flytande och då gick det minsann att få i honom några teskedar. Det hjälpte om jag tog en sked själv emellan för då blev han väldigt nyfiken och ville testa själv. Den klassiska ”En till mamma, en till dig” verkar fungera :).

IMG_1807IMG_1813

 

Vi firade framgången med ett smörgåsrån till efterrätt, mums!

2 reaktioner på ”Födelsedagsfirande och ny barnstol

Kommentera