Sams namngivning

I lördags hade vi namnginving för Sam. Vi fick inte plats hemma hos oss så mina föräldrar var snälla och lät oss vara hos dom. 21 stycken blev vi och då var det bara närmaste familjen. Lyxproblem det där med att vara så många!

Dukning

Vi åt smörgåstårta från ”Rårörda lingon” och cupcakes som jag bakat. Jag höll ett litet tal om varför Sam skulle heta det han heter och lite om vad namnet betyder (”Gud bönhörde” och “värdig). Sen berättade jag att han har stjärntecknet Jungfrun och några av de bra egenskaper som han möjligtvis kommer få enligt astrologin (effektiv, praktisk, alltid välklädd, charmerande, rolig, omsorgsfull, pålitlig, intelligent, analytisk och hälsofantast).

Efter fikan hade vi fiskedamm för barnen. Godis till de större barnen och äpple och majskrokar till lilla Elin. Även om det är ganska många år mellan Andreas syskonbarn och mina så lekte dom bra tillsammans. Hampus tyckte det var jätteroligt att jaga Knut från köket, ut i hallen, in i storarummet, ut i vardagsrummet och tillbaka till köket. Runt, runt och runt. Knut tröttnade ibland och försökte gömma sig men då hittade Hampus honom och sa ”Jag vill jaaagaa dig!”. Så då gjorde han det lite till 🙂

Sam fick fina presenter, Bland annat en kånken mini, en sångpåse, böcker och pengar. Själv gav han bort bilder på sig själv som jag framkallat och hängt upp i en tavelram. Jag hade även gjort i ordning en liten bok där alla bland annat kunde skriva om vilka intressen de trodde att Sam kommer att ha, vad han kommer jobba med och vad de tycker att meningen med livet är. Jättekul att se vad alla har skrivit och förhoppningsvis kommer Sam att ha glädje av det när han blir större.

IMG_1774

Kommentera