Juldagen och Annandagen

Eftersom alla Andreas syskon med familjer sov över på jul så var det fullt hus även på juldagen. Barnen slängde i sig lite risgrynsgröt på morgonen innan de kastade sig tillbaka till att leka med sina julklappar. När de var mätta och belåtna kunde vi vuxna ta för oss av frukostbordet. Trots att man ätit så mycket dagen innan så är man ändå ganska hungrig på juldagsmorgonen (i alla fall jag). Det är som att man jobbat upp en aptit och tänjt lite på magsäcken 🙂 Det är lite som den där Barbie-bilden som florerar på facebook nu (före och efter julen). Men det är ju det vi har nyår och nyårslöften till, att komma i form och börja äta bättre! 🙂

barbie

När alla hade åkt hem på juldagen tog jag, Andreas och Sam en promenad i regnet. Det var skönt att komma ut lite trots det dåliga vädret. Men det var vi nästan ensamma om att tycka tror jag för vi mötte inte många på promenaden…
På eftermiddagen kom Andreas farmor på middag. Vi åt stek, potatis, sås och gele. SÅ gott efter all julmat!

På annandagen var det späckat schema. På förmiddagen var vi hemma hos Stefan och Kristin och fikade. Sam fick en uppblåst dinosaurie som fick sitta fastspänd på passagerarsidan i bilen på vägen hem pga av platsbrist :). På eftermiddagen var vi hemma hos Andreas mormor och morfar och fikade där. Andreas mormor är en hejare på att baka kakor men tyvärr orkar man inte äta så många som man skulle vilja. Även Andreas moster Eva-Lis och hennes man Ola var förbi så nu har Sam träffat en stor del av hans släkt!

På kvällen åkte vi hem till Peder och Karin och deras lilla Linnea som är en månad gammal. Hon var nästan exakt lika lång och vägde lika mycket som Sam när han föddes. Men jag hade redan glömt att han varit så liten. Linnea var världens coolaste och sov nästan hela tiden. Hon åt lite och sen somnade hon igen och när man höll i henne låg hon helt stilla. Det känns som om Sam aldrig har varit så lugn. Det är lite konstigt att det redan från början är skillnad på oss människor. Mycket av personligheten finns nog redan från födseln.

Sam hade fått lite hattigt med sömnen under dagen så han passade på att ta igen det i Peder och Karins säng.

samhospeder

Kommentera