Det här regnet

Om man istället bestämmer sig för att julafton ska vara en mörk, rå och regnig dag med lite dimma och urriga vindar – ja då har verkligen julstämningen infunnit sig! Varför ska man ha en jul med decimetrar av pudersnö och minusgrader när man istället kan ha en riktig hederlig svensk regnjul?! Regnjacka istället för dunjacka. Sydväst istället för pälsmössa. Stövlar istället för skridskor. Myyys!

Hade det inte varit gott att fira jul utomlands något år? På ett soligt ställe á la Nuevo Estockolmo med julgran i poolen? Fast då hade man ju missat julmaten och den är ju nästan det allra bästa med julen. Egentligen hade det varit optimalt att fira jul hemma på julafton. Städa undan julen på juldagen och sen åka till solen och värmen på annandagen. Vara borta i två veckor och sen när man kommer hem är julen över, maten äten, solbrännan på och tomheten efter julen och adventsljusstakarna överhoppad.

Men det får bli ett annat år för i år ska vi till Strängnäs och fira jul! Det kommer bli fullt hus med Andreas syskon och syskonbarn. Kul för Sam att träffa sina kusiner!

Kommentera