Glöggkväll

Igår var vi hemma hos Jessica & Ben på glöggkväll. Jessica hade bakat mycket goda saker som vanligt. Allt från lussebullar och pepparkakor till snickerskakor, fudge och tryffel. MUMS! Vi spelade julklappsleken och jag vann en pannlampa!

Nuförtiden pratar ju Ben så bra svenska så vi kan hålla oss till det men igår var Bens kompis från England (som också hette Sam) på besök så då fick man koppla på hjärnan lite. Vi kom att prata om ”The Redery” och försökte förklara att det handlade om en ”ferry” som hette ”Freja” och att hela Sverige satt bänkade på torsdagar klockan åtta för att se hur det gick för rederiet och familjen Dahlén. Andreas kom på att ordet ”bought” och svenska ordet ”båt” har samma uttal. Ja ni hör ju vad roligt det är att prata engelska ibland 🙂

När vi var hos Malin och Jesper sist så spelade de Michael Bublés julskiva, och den har kommit att ha blivit en favorit som gått varm här hemma. Sam däremot är mer inne på 80-tals pop och brukar öva in rörelserna till YMCA. Här är ju ett solklart ”A”.

YMCA

 

Kommentera